Staden - Klein Venetië van de Wetterau

##
Staden Wapenschild

Staden groet U hartelijk!

Staden in de volkstaal wordt "klein Venetië" genoemd, en is een van de zes districten van de stad Florstadt in de regio Wetterau. Florstadt is een van de jongste dorpen in de provincie Hessen. Met zijn ongeveer 1000 inwoners van Staden, omringd met mooie gezonde natuur, op de rand van het gebied van concentratie Frankfurt, in het hart van de regio Wetterau. Als gevolg van zijn vele bruggen is het bekend als "Klein Venetië van de Wetterau", Staden de gemeente recht bezit sinds 1304 en werd genoemd in 1156 voor het eerst. Het biedt zijn bezoeker twee kastelen, een overeenkomende park, en een minerale bron, een onderdak "Sigh bridge" gebouwd op houten posten en veel oude, mooi vakwerk-huizen.

#

Hoofd tuin

Hoofd tuin Fontein

De Hoofd tuin waar de minerale bron ligt, is gezondste water voor u dorst.

#

Stadener-park en de Löwsche kasteel

Loewsche kasteel Staden

De Stadener-park, rond de Löwsche kasteel van wie de basis-steen in 1746 gelegd is door Johann Friedrich Ferdinand von Löw schenkt rust en ontspanning, in het midden van het oude park bomen.

De Löwsche kasteel is in prive-eigendom en wordt gebruikt om gedeeltelijk als een woonhuis en dorpshuis van de gemeente.

In het park zijn er festivals die jaarlijks plaatsvinden en heeft live artiesten.

Stadener park met speelveld#

Kasteel Ysenberg

Kasteel Ysenberg

Idilliese in de lokale hart van de gelegen van wie de Heer van het "kasteel Garben" in de 16e eeuw gevestigd renaissance kasteel Ysenburg is op het gebied van de voormalige water kasteel. Uit het water kasteel in de stad Staden is slechts geïsoleerde rust van de militaire regeling, evenals de twee torens. In het heden leven, in het private eigendom van "kasteel Ysenburg" is een hotel met restaurant. Het kasteel is een populaire toeristen-attractie in de regio Wetterau.

#

Sight Bridge

Sight Bridge Staden

Klein Venetië van de regio Wetterau heeft ook een eigen "Sigh bridge" aan te bieden. Het is gebouwd in 1684 op een houten berichten over de rivier Mühlbach en was herontwikkel in 1991. De brug is volledig herbouwd met kader. In het midden is er een klein paviljoen dat onderdak met een zachte en mooi dak. Vandaag is het hele gebouw is in een particuliere gemeenschap.

Het intrigeerde natuurreservaat "Mähried" nodigt u voor rustige loop en biedt rust en ontspanning. De Mähried is een van de vier natuurreservate in de dalen "Nidatal" een deel van de regio Wetterau. De voorsteden van de rivier "Nidda" biedt een leven ruimte voor veel dieren en botanische soort. Typische bewoners zijn de witte ooievaar, de gemeenschappelijke Watersnip en de King Fisher.

natuurreservaat Mähried Staden

U bereikt alle plaatsen van Staden belang in minder minuten loopafstand van het Pensioen Silke.

#